ETISKT PROBLEM

Simon och Amelia är ett par som varit tillsammans i 6 år. De har bott tillsammans i fyra år och har varit gifta i några månader nu. Simon och Amelia har alltid varit ärliga med varandra och är fortfarande som ett nykärt par. Simon vill inte vara med någon annan än henne och skulle aldrig göra något för att såra henne.

En kväll bjuder Simons vänner ut honom till en killkväll. Simon följer med och ser fram emot en kväll med bara killarna. När de väl är i klubben så är det drinkar hit och alkohol dit och Simon är påverkad. När han står vid baren själv en stund så kommer det fram en tjej och flörtar med honom. De står och pratar en stund och plötsligt slänger sig tjejen över Simon och kysser honom. Simon blir alldeles till sig och tänker genast på Amelia och drar sig ifrån främlingen.

När han kommer hem samma natt kan Simon inte sova. Han känner sig skyldig trots att han inte besvarade kyssen och nervös. Han vet inte om han ska berätta för Amelia och om han gör det, hur hon kommer att reagera. De har ju trots allt lovat varandra att alltid vara ärliga.

Ska Simon berätta för Amelia och respektera sitt löfte om ärlighet men riskera att det blir ett stort gräl eller ska han hålla detta för sig själv, gå emot sitt löfte och ha skuldkänslor?